8 februari 2015
16:20

Björklinge BK 01

Referat: Storvreta IBK - Björklinge BK 01

Jag tar och går igenom matchen och återkommer till de synpunkter som föräldrar hade om uttagning och matchning av laget. Jag behöver bearbeta det innan jag ger ett svar på det.

Mathen börjar i ett bra tempo och vi är det lag som för spelet. Alla våra spelare var supertaggade och fick till ett bra diagonalspel och genomskärare i mitten till många chanser. Redan i den 3:e minuten har Tilde och Danni ett riktigt fint klapp/klapp spel som avslutas med ett snyggt mål av Tilde. Enligt matchprotokollet kom sista passningen från Sanna, men jag tror att det var Danni, men det spelar mindre roll. Ett jättefint anfall från alla tre spelare och ett fint avslut.

Minuten senare gör vi kanske inte det bästa bytet i historien och lämnar våra 2 backar ensamma med 3 Storvreta spelare. De hittar in framför mål till en fri Nora Halvarsson som sätter bollen i öppen bur. Ett fint innebandymål så som vi vill göra dom såklart. Lite för mycket titta på bollen i det läget, men var också väldigt ensamma, så förståligt. Vi äger mycket boll och i den 6:e minuten hittar Tilde ett bra läge och drar till snabbt och konsist. Men tyvärr i stolpen denna gång. I anfallet efter får hon chansen igen när Storvreta tappar bollen efter bra stress av Tilde, och nu hittar bollen innanför stolpen och 1-2 ett faktum. Cissi gör en jättebra period med tanke på hennes frånvaro senaste tiden. Ser bra ut för framtiden då vi varit lite kort om backar.

I 10:e minuten driver Storvreta upp ett anfall på ett bolltapp och Esther springer bra hem och tar tillbaka bollen. Hon slår en fin passning fram till Ida som skarvar vidare till Linnea som drar in ett hårt skott i bortre burgaveln för 1-3. En strålande bra period av matchen då Selma och Alma har ett jättebra samarbete och inte släpper fram Storvreta till några farligheter alls. Vi fortsätter att trycka på men blir ibland lite för omständiga i anfallsspelet. Inga problem att få upp bollen snabbt i anfallet, men väl där, har vi inte alltid den rörelse vi vill ha. Det skall vi bättra på till Vide matchen.

Ida som verkligen har skruvat in sin passningsklubba på bästa sätt, får bollen och kan för egen del bara sätta upp det nättaket mitt framför målet. Men hon väljer istället att passa Esther med en lätt backhand som har öppet mål och inte gör något misstag. Snacka om split vision. Ett klassmål. Detta skedde när 2 sekunder återstod av perioden och synd hade det varit om perioden hade gått ut när Ida hade så bra läge. Vi glömmer aldrig matchen mot Arlanda när Ida slog in ett frislag som domaren blåste av och flyttade fram 3 decimeter. Taskig feeling av domaren där. Sammanfattning av första perioden är att det är en av de bästa vi spelat denna säsong med ett bra passningsspel och täta och rörliga backar. Backarna följer också med bra i anfallet och är ett understöd vilket vi pratade om innan match.

Andra perioden har vi även där bra lägen i vissa perioder. Storvreta har en väldigt bra forward i Agnes Norelius Schopes som skapar en hel del farligheter runt Ellen som för även idag var väldigt tät och bra. Denna tjej kommer vi säkert få höra mycket om i framtiden. Perioden domineras av BBK även om Storvreta har ett par lägen. Våra backar är mycket bra för dagen och Karin går från klarhet till klarhet när hon mer och mer förstår backrollen. Karin och Clara verkar förstå varandra och visar det verkligen.

Vi får hoppa tid 10:e minuten då Alma har klivit in i motståndarzonen från sin backplats och fångar upp ett pass från Alex och får på ett riktigt bra dragskott som smiter in mellan målvaktens ben. 1-5 och det hade om sanningen skall fram, kunnat vara 1-9 räknat på alla chanser. Anfallet senare bryter Linnea in i mitten och får på ett bra skott som tyvärr tar i insidan av stolpen. Otur och oflyt på ett bra anfall. Vi drabbas sen av en utvisning och vi täpper till ordentligt och ger inte Storvreta en chans att ta till vara på den möjligheten. Bra box som flyttar i sidled och gör det svårt för Storvreta.

I tredje tappar vi lite av tempot och det fina passningsspelet trots att vi hade några bra lägen för ytterligare mål. Bra harmoni och positiv stöttning från bänken under hela matchen skall alla tjejer ha "kredd" för. Det fanns önskemål från tjejerna att spela med 2 femmor vilket vi nu gjort. Till nästa match går vi tillbaka till tre femmor och hoppas att vi får tillbaka alla sjuka och skadade till den matchen.

Skottstatistik fördes inte vilket är synd. Den vanns stort av BBK enligt min uppfattning. Stort plus till Storvretas målvakt som var matchens lirare enligt mig. Många fina parader med händerna och domare Fabian Fahimi som gjorde allt rätt.